FORGOT YOUR DETAILS?

Dagtid Sengevæting

Daytime bed wetting


Dagtid Sengevæting Huskeregler

Nighttime sengevæting også kalt primær nattlig enurese er et vanlig problem hos barn. Det kan imidlertid være svært opprørende for deg og ditt barn. Hvordan du håndterer dette problemet som foreldre, er avgjørende og kan ha stor effekt på barnets suksess når det gjelder tørrhet. Her er noen nyttige sengevæting tips som du kan bruke når du snakker med barnet om sengevæting.

 • Tilby Informasjon: Telling barnet at han eller hun er ikke bare en med sengevæting problemet er avgjørende. Det er omtrent syv millioner andre barn der ute med det samme problemet. Denne informasjonen vil frigjøre litt angst fra barnets sinn, og få dem til å føle seg bedre om seg selv.
 • Snakk om Slektstreet: Du må fortelle barnet ditt hvis du eller noen i nær familie har møtt sengevæting. Deling av personlige erfaringer kan hjelpe barnet ditt til å åpne opp og forstå at sengevetting er arvelig, og ikke deres feil.
 • Aldri Blame Barnet Ditt: Sengevæting er ufrivillig, og ikke barnets skyld. Selv om det er familiehistorie, skal barnet ditt ikke bli skyldig. Forsterke at sengevæting er ikke deres feil, og forklare at en rekke årsaker som små blærer eller være en dyp sovende kan føre til ufrivillig vannlating.
 • Oppsøk Lege: Diskuter med barnet ditt til å se en barnelege eller urolog for å hjelpe utelukke eventuelle medisinske årsaker til sengevæting.
 • Diskuter Behandlingstilbud: Snakk med barnet om de tilgjengelige behandlingstilbud for eksempel en sengevæting alarm, vibrerende pottetrening klokker, medisiner og endringer i livsstil. Forklar hvordan hver av de opsjons fungerer og hvordan de kan bidra til å overvinne Sengevæting.
 • Diskuter Livsstilsendringer: Utforsk noen alternativer for livsstilsendring, for eksempel å redusere koffeinholdige drikker, salt mat, ikke å ha vann eller væsker nærmere sengetid, og viktigst å bruke toalettet før du går i dvale.
 • Oppmuntre Sovesaler og Leirer: Mange barn med sengevæting nøl med å overnatte eller overnatte leirer. Snakk med barnet ditt om bruk av engangs undertøy, medisiner, og deling av problemet med andre foreldre på sleepover eller camp counselor.
 • Del Ansvaret: Involver barnet ditt når du deler ansvaret, for eksempel å bytte eller vaske ark ved ulykke.
 • Hold Deg Positiv: Vær rolig og oppmuntre, velg en behandlingsplan, og arbeid med barnet ditt, og husk å belønne barnet ditt for hver milepæl.

Praktisere disse Sengevæting tips mens du arbeider med sengevæting kan hjelpe barna i hans eller hennes vei til tørrhet.

CHUMMIE PREMIUM SENGEVÆTING ALARM
BESTSELGENDE
Et utmerket kjøp! Den blir 2 tommelfingeren opp fra meg!!
kr1 499.99
SMART SENGEVÆTING ALARM
BARNEVENNLIG
Det fungerer bra. Dens ‘ lett og bruker vennlig.
kr1 199.99
SHIELD MAX SENGEVÆTING ALARM
MEST PRAKTISK
Anbefaler å stoppe natta Sengevæting ulykker.
kr1 099.99
CHUMMIE ELITE SENGEVÆTING ALARM
OVERLEGEN YTELSE
Et utmerket kjøp! Den blir 2 tommelfingeren opp fra meg!!
kr1 199.99
SHIELD PRIME SENGEVÆTING ALARM
BUDSJETTVENNLIG
Bare virker! Ungen min er Sengevæting.
kr899.99
CHUMMIE PRO BEDSIDE SENGEVÆTING ALARM
MEST KOMFORTABEL
Resultatene er fantastiske. Jeg vil absolutt anbefale det.
kr1 599.99
NEWU SENGEVÆTING ALARM
ØKONOMISK
Den perfekte alarmen for å stoppe Sengevæting.
kr799.99


Årsaker til Bedtime Sengetøy

Hvis barnet ditt våkner med våte pyjamas og skitne ark, kan han eller hun lider av nattlig enuresis (Primær eller sekundær enuresis). Primær enuresis er definert som dagtids fuktighet som fortsetter over alderen. Et barn forventes å ha fått kontroll over blæren, mens sekundær enuresis oppstår når et barn som har blitt pottet opp i 6 måneder til ett år spontant, begynner å vanne på dagen.

Her forklarer vi noen av de vanligste dagtid sengevæting årsaker.

Årsaker til Primær Enuresis

 • Overaktiv Blære: En overaktiv blære er en som kontraherer og tømmer uten advarsel. Denne årsaken til dagens vanning kan ikke kontrolleres av barnet ditt, da det er helt ufrivillig.
 • Forstoppelse: En full rektum presser mot blæren og irriterer den. Den irriterte blæren er da mer sannsynlig å kontrakt og tømme uten advarsel.
 • Urinveisinfeksjon (UTI): UTI er mindre vanlige enn de to foregående årsakene til væsketid på dagen. Som med forstoppelse forårsaker en urinveisinfeksjon at blæren blir irritert og kontrakt uten varsel. I dette tilfellet er irritasjonen forårsaket av bakterier, gjær eller et virus. Infeksjonen kan føre til hyppig vannlating og / eller smertefull vannlating, som begge øker sjansene for at barnet vil oppleve dagtidsvætting. Når urinering er smertefull, er barnet mindre sannsynlig å bruke på badet, selv når barnet ditt innså at han eller hun burde, og øker sjansen for at blæren kontrakterer ufrivillig, er den full.
 • Uregelmessig Toalettvaner: I gjennomsnitt bør barn bruke toalett fem til syv ganger om dagen. Men hvis han eller hun bare bruker badet to til tre ganger om dagen, og bruker ikke på badet når han eller hun først våkner opp, eller tømmer ikke blæren helt når han eller hun bruker badet på dagtid fukting kan være et sannsynlig resultat.

Årsaker til Sekundær Enuresis

 • Understreke: Emosjonell stress som stammer fra hendelser som fødsel av en ny søsken, skilsmisse eller separasjon av foreldrene, kan stresse barnet som han eller hun reagerer på med dagtidsvætning.
 • Miljø Change: Starter en ny skole eller flytte til et ukjent sted eller død av kjære kan føre til sengevæting.
 • Gruppepress: Dagtids fuktighet kan gjøre barnet nervøst om å gå på skole eller leke med venner av frykt for å ha sin hemmelighet oppdaget. Dette kan forverre problemet ved å gi barnet enda mer stress og gjøre problemet verre.


Dagtid Sengevæting : Hvordan det Påvirker Barn

Dagtidsvækning eller diurnal Enuresis kan være en stressende barndomssituasjon. Selv om mindre vanlig enn sengevæting (nattlig enurese), ca 1 av 4 barn, ifølge Web MD, som våt seng om natten også sengevætere i løpet av dagen. Barn som lider av fuktighet på dagen, er ofte nølende med å diskutere deres vanskeligheter hjemme. De lever i evig frykt for at deres venner oppdager denne pinlige hemmeligheten, og deres søsken driller dem for deres vanningsvaner.

Frykten for dagtidsfukting kan ha problemer med å få venner eller utføre på skolen. Det konstante sosiale trykket fører til en forfallsmoral og lav selvtillit, som i siste instans påvirker deres generelle trivsel negativt. Diurnal enuresis kan også bli en kilde til problemer, spesielt hvis foreldrene deres reagerer forkastende mot fuktigheten. I mangel av foreldrenes støtte kan barn ofte bli trukket tilbake og engstelig, og de kan nekte å samhandle og være sosiale i de fleste situasjoner.

Det er viktig å forsikre barnet ditt om at sengetøy er mye mer vanlig enn det kan oppfattes. I USA er det nesten 7 millioner barn som lider gjennom enuresis. Sørg for at barnet ditt ikke er deres feil, og at de som arbeider sammen, kan hjelpe dem med å løse dette problemet. Ofte, barn som har dagtid fukting (dagaktive enurese) har også nattlig enurese (nighttime sengevæting), noe som betyr at de våte sine senger i løpet av natten uten å vite det. Det er helt viktig å ikke bli sint på barnet ditt fordi de ikke har kontroll over det. Å vise frustrasjon eller sinne på dem øker bare sin angst og dermed deres negative selvbilde.

Selv om det kan være frustrerende for deg, som foreldre for å se barnet ditt gjennomgå noe slikt, er det mye mer pinlig for barnet ditt. I stedet for å bli sint på barnet ditt, prøv å være mer støttende og oppmuntrende, for å se et positivt resultat.


Dagtid Sengevæting Solutions

Dagtids fuktighet (diurnal enuresis) er lettere å behandle over nattlig bedwetting (nattlig enuresis) fordi barn er bevisst på deres aktiviteter i løpet av dagen. Diurnal enuresis kan skyldes en rekke årsaker, men en av de vanligste årsakene er dysfunksjonell voiding (urinering). I dysfunksjonell tømming, er barn nølende med å bruke offentlige toaletter, eller de er uvillige til å gi opp på spilletid. De lærer til slutt å demontere behovet for å urinere og en full blære, og er ofte uvitende om at blæren er full. Barn har også ofte bråttom for å komme tilbake til sin tidligere aktivitet, så selv når de tørker på toalettet, tømmer de ikke blærene helt.

Det finnes en rekke ulike Sengevæting Løsninger for å bekjempe ditt barns dagtid fukting.

 • Timed Voiding Technique: Et barn bør vanligvis kunne urinere hver 2-3 timer gjennom dagen. Hvis barnet ditt ikke urinerer i dette tempoet, er vanninntaket dårlig, og bør øke.
 • Double Voiding: Har barnet ditt tømt sin blære helt minst to ganger om dagen (en teknikk som kalles “dobbeltroming”). Etter at barnet ditt er ferdig med å urinere, vent litt før du får dem til å urinere igjen for å sikre at de har tømt tømmene helt.
 • Daglig Avføring: Forskning viser at forstoppelse og urinulykker er direkte forbundet. Sørg derfor for at barnet ditt konsekvent har en bollebevegelse hver dag.
 • Fullstendig Tømming av Blære: Når du tømmer blærene, bør barna bli lært å ta seg tid og slappe av. Det er ikke nødvendig å presse eller presse for å urinere, og faktisk er dette ikke normalt.
 • Mer Væsker: Et godt væskeinntak er viktig for å skylle ut blæren og nyrene. Normal urinfarve skal være klar eller lysegul, ikke gul eller mørk gul.
 • Hygiene: Det er viktig å være hygienisk. Jenter bør bli lært å tørke seg selv, fra forsiden til baksiden, og sitte på toalettet med beina åpne. I tillegg bør badedrakter tas av når de ikke svømmer, og de bør ikke brukes som erstatning undertøy. Dusjer er bedre for daglig hygiene enn å sitte i badekar med såper, sjampo eller andre oljer, som kan være irriterende.
 • Daglig Tarmbevegelse: En daglig avføring er viktig fordi mange ganger forstoppelse og urinulykker er sammenhengende.
 • Sengevæting Alarm og Medisinering: Sengevæting alarmer går av når de oppdager urin og derfor kan være nyttig når et barn er å spille og ikke ønsker å bruke toalettet. Medisinering kan også være nyttig, selv om de også kan føre til bivirkninger.

Disse sengevæting løsninger og teknikker vil ikke endre ditt barns dagtid tisse umiddelbart, men over tid, vil deres atferdsmønster endres, og de vil overvinne sin tendens til våt i løpet av dagen. Selv om det kan være frustrerende til tider, være oppmuntrende og håpløst, og det vil etter hvert føre til positive resultater.


Dagtid Sengevæting Behandlingstilbud

Nesten alle tilfeller av væsking i dag er forårsaket av medisinske eller følelsesmessige problemer som er utenfor barnets kontroll. I disse tilfellene trenger et barn hjelp fra foreldre eller medisinske fagfolk til å komme seg fra problemet. Her er noen dagtid sengevæting behandlingstilbud som du kan utforske.

Behandling av Sengevæting Forårsaket av Medisinske Problemer

 • Overaktiv Blære: Sengevæting som oppstår på grunn av en overaktiv blære kan herdes med medisiner som kan roe blæren, slik at den trekker seg sammen og tømme mindre. Av og til kan et følelsesmessig stress forårsake overaktiv blære og løse problemet som forårsaker at stresset kan være løsningen på å kurere dagens vanning.
 • Forstoppelse: Sjekk om barnet ditt er forstoppet. Forstoppelse er en annen vanlig, men ofte oversett årsak til dagens vanning, som kan løses ved å inkludere mer væske og fiber i barnets diett. Det er viktig å overvåke både barnets urin og avføring.
 • Urinveisinfeksjoner: Selv om det er mindre vanlig, kan det også være en årsak til dagens vanning. Søk lege råd og resept for behandling av urinveisinfeksjoner.

Å Adressere Emosjonelle Problemer

 • Endring i Fysisk Miljø: Flytte eller endre skoler kan utløse sengevæting. I slike tilfeller betryggende barnet og sette opp og vedlikeholde en ny rutine kan lindre følelsesmessig stress, og eventuell kur sengevæting.
 • Endring i Familiemiljø: Et barn som opplever følelsesmessig angst som oppstår fra skilsmisse eller separasjon av foreldre eller en død i familien, kan våte sengen. I en slik situasjon gir et sunt miljø hjemme og på skolen (snakke med lærerne og gjøre dem klar over problemene hjemme) kan hjelpe i herding sengevæting.

Forebyggende Tiltak

 • Sett en Påminnelse: Hvis barnets fuktighet på dagen oppstår, fordi barnet glemmer å bruke toalettet regelmessig, må du bare planlegge badetider med fastsatte intervaller. Belønning av tørre dager kan motivere barnet til å huske å bruke på badet regelmessig.
 • Eliminer Koffein: Klipp ut koffein fra barnets kosthold, da det øker mengden urin kroppen gjør, mens dehydrerer kroppen, og muligens forårsaker forstoppelse.


Foreldreråd: Hvordan Håndtere Sengevetting (Enuresis)

Bedwetting er et underrapportert og ofte feildiagnostisert problem. Hvis barnet ditt våger deg, er det ikke noe du eller barnet er skyldig. Nedenfor er noen forsøkt foreldre råd å bruke.

 • Identifisere Årsaken: Sengevæting kan være forårsaket enten på grunn av medisinske problemer som forstoppelse eller på grunn av følelsesmessig stress som skilsmisse eller separasjon av foreldre eller flytting. Det er viktig å identifisere den underliggende årsaken og håndtere det umiddelbart.
 • Behandling Alternativer: enuresis kan løses med de rette sengevæting behandlingstilbud som sengevæting alarmsystemer og / eller medisiner. Sengevæting alarmer har blitt rapportert å være svært effektive. Det er ganske mange alarmer tilgjengelig der som varierer i kvalitet og stil. Alle alarmsystemer inkluderer imidlertid en alarmenhet og fuktighetssensor. Sensoren registrerer urinen umiddelbart og alarmen går av og våkner barnet for å bruke på badet.

Du kan bruke medisiner hvis barnet ditt har sengetøy på grunn av medisinske problemer eller hvis du sender barnet ditt til en sovesofa eller en overnatningsleir. Rådfør deg først med barnets barnelege.

 • Involver Din Barneleger: Det er godt å involvere barnets barnelege i behandlingsplanen. Legene kan undersøke familiehistorie, tilby rådgivning, vurdere om barnet har noen psykologisk belastning eller et medisinsk problem som en overaktiv blære, forstoppelse eller UTI (enhetlig infeksjon) og deretter foreslå en passende behandlingsplan.
 • Forbered Ahead: Hvis en sengevæting ulykke inntreffer om natten kan det være nyttig å ha rene klær og håndklær ved siden av sengen, slik at du raskt kan sette barnet til å sove igjen.
 • Læresansvar: Involver barnet ditt ved opprydding – skifte og vaske laken eller klærne. Ulempen med å rydde opp lærer ikke bare ansvar, men det kan motivere barnet til å bruke toalett før sengetid og tømme hans eller blæren før søvn.
 • Være Støttende: Sengevæting kan være frustrerende for deg som forelder. Men å være rolig er viktig. Klandre eller negative kommentarer fra deg kan sikkert ha en negativ effekt på barnet ditt. Vær tålmodig og vedvarende, følg konsekvent sengetid rutine, og gå for regelmessige helsekontroller.
 • Ilegge Ingen Erting Regel: Søsken eller andre familiemedlemmer og besøkende bør ikke få lov til å være erte barn om sengevæting. Som forelder må du bevisst søsken og andre familiemedlemmer mot situasjonen for sengevæting barn.
 • Belønne Tørre Netter: Til slutt, setter pris på barnet ditt for hver milepæl. Sett inn et klistremerke system. Hver gang barnet ikke våt sengen, kan du gi ham eller henne et klistremerke av barnets favoritt tegneseriefigur, og når barnet blir tørt en hel uke, kan du gå på en familieferie på restauranten din barn velger.

NEED HELP PLACING AN ORDER?

Call us toll free:  (800) 230-6775  Mon - Fri 9am-6pm PST.   email:  [email protected]

30 DAY RETURNS

FREE SHIPPING

PRICE MATCH

SPECIALIST SUPPORT

TOP
Translate »